Företaget

Mitt företag ”Linda Hovslagare” är ett företag där jag utför tjänster inom hovslageri. Det är tjänster såsom helskoning, halvskoning och verkning jag utför ute i ditt stall eller på en större anläggning om det passar bättre.

Jag bli utbildad på hovslagarskolan i Skara och tar examen där i slutet av maj 2015.  Då har jag utbildat i två år och fått mycket kunskap om hovslageri med allt vad det innebär. Utbildningen är bred där man får lära sig allt från att verka en hov till att smida olika typer av skor från ett platt järn. Vi skor ridhästar, travhästar, arbetshästar, ponnyer med mera. Allt för att få en så bred kunskap inom hovslageri som möjligt.

Det som gör mitt företag unikt är engagemanget för hästen och kunden jag alltid strävar efter. Mina erfarenheter från hästvärden gör att jag alltid behandlar hästen med värdighet och respekt. Att vara elak ger oftast ingenting, utan oftast finns det en anledning att hästen uppför sig som den gör. Det ska man alltid ha i bakhuvudet när man hanterar hästar!

Min vision med mitt företag är att hjälpa hästen på bästa sätt att prestera så bra de kan efter deras fysiologiska förutsättningar. Mitt mål på sikt är att utbilda mig ännu längre och på sikt ha en smedja dit hästar kan komma och bli skodda.

Jag strävar också efter att ha bra verktyg och utrustning. Det gör jobbet så mycket lättare! Min plan är också att ha en bil som är anpassad för arbetet. Det gör att jag har med det som behövs, så kunden behöver inte köpa något själv.

 

Livet som hovslagare är underbart. :)

Livet som hovslagare är underbart. :)