Min bakgrund

Jag är en 22-årig tjej från västra Värmland, uppvuxen i Töcksfors men bor nu i Holmedal.  Mina erfarenheter av hästar har med åren blivit större och större och har givit mig mycket. Intresset för hästar började redan när jag var ungefär 5 år gammal, så jag började på travskolan i Årjäng. Efter ett tag började jag på ridskolan istället där man fick rida större hästar. Tyvärr avtog verksamheten där och det blev en liten paus med hästarna. Efter något år fick jag första ponnyn, ett litet shetlandssto som var allt annat än barnvänlig. Avkastning fick en helt ny innebörd och motion var inte något av hennes största intressen. Men vi hade roligt de få åren hon var hos mig då vi både red och körde.

På senare år tog ridintresset över igen och jag började på ridskolan i Arvika. Samtidigt började jag också vara hos en amatör-tränare som senare skulle bli en av mina närmsta. Där lärde jag mig allt från att linda ben´till att rida monté. Vi åkte på tävlingar, till veterinärer, på istrav med mera och det var även hos henne jag fick tillbaka intresset för travet tillbaka. Efter grundskolan föll valet på Lillerudsgymnasiet där jag gick inriktning trav. Där tog jag även körlicens, och första loppet jag körde slutade vi som 3:a. :) Det var också under den tiden intresset för hovslageri tog sin början, på tappskokursen.

Jag har lite av ett special-intresse för skoning av travhästar, eftersom jag tycker just balansering är intressant. Hur du kan påverka hästen bara genom att verka den annorlunda eller justera skolängden för att få en annan effekt på steget.

Intresset för travsporten och balansering är stort.

Intresset för travsporten och balansering är stort. Här kör jag Följa John i värmning innan ett provlopp i Arvika.

Det hela började med tappskokursen

Här började intresset för hovslageri, på tappskokursen.